Annons
Annons
Kabinpersonal på Norwegians flygning till Bangkok. Bolaget flyger också långdistansrutter till New York och Florida, med fler på gång. (Foto: Norwegian)

Kabinpersonal på Norwegians flygning till Bangkok. Bolaget flyger också långdistansrutter till New York och Florida, med fler på gång. (Foto: Norwegian)

Nyhet

Norwegians vd öppnar för billigt direktflyg till Sydamerika

Flyglinjer direkt från Skandinavien till Sydamerika är det ont om. Men det kan komma att ändras, antyder Norwegians vd Bjørn Kjos i en intervju.

Text: • 2014-09-30 Uppdaterad 2014-09-30

I en intervju med den danska nyhetsbyrån Ritzau får Bjørn Kjos frågan om vad Norwegians kommande leveranser av långdistansplanet Boeing 787 Dreamliner ska användas till.

– Från Norden finns det idag ett mycket dåligt utbud av direkta förbindelser med Afrika och Sydamerika, säger Kjos.

Han ger sig inte in i en diskussion om exakta destinationer, men redan för två år sedan talade han om Rio de Janeiro som en möjlig kommande långdistanssatsning.

Och billigare än idag ska det bli att resa till Sydamerika eller Afrika, tack vare att de moderna flygplanen drar mindre bränsle.

– Det är klart att när flygen är billigare i drift, får passagerarna också lägre priser. Vi kommer att se biljetter som är 30 procent billigare på långdistansrutterna än idag, säger Bjørn Kjos till Ritzau.

Man ska ha i åtanke att företrädare för lågprisflyget tenderar att glömma bort extraavgifterna när de pratar priser, avgifter som på långflygningar blir svåra att komma undan.

– Egentligen handlar det om 20 procents billigare resor, säger den danske flygexperten Ole Kirchert Christensen till DK NYT.


Text: • 2014-09-30
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top