Annons
Annons
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Nyhet

Hurtigruten lanserar Arktisäventyr

Hurtigruten expanderar och lanserar nya äventyrsresor. Satsning på Arktis, weekendresor och resor till häst och på snöskoter ska locka äventyrliga resenärer till Norge.

Text: Helle Kikerpuu • 2014-10-27 Uppdaterad 2014-10-27

Bland nyheterna finns utÙ�kningen av polarresor till Svalbard. MS Nordstjernan ska ha renoverats klart i juni 2015 vilket betyder fler arktiska resor där paketresan bjuder på norrsken, tundra, isbjörnar, valar och hundspann, 200 mil från Nordpolen.

– Svalbard är en av våra strategiska satsningar under 2015. Under en långhelg kan äventyrare uppleva ett riktigt spännande arktiskt äventyr, säger Magnus Wrahme, kommersiell direktör på Hurtigruten.

Nytt för 2015 är att Hurtigruten erbjuder fler än 50 olika äventyrutflykter som exempelvis dagsritter till häst, val– och fågelskådning. Det ska även vara möjligt att resa på snöskoter mellan hamnar för att på så sätt komma närmare den norska naturen.

Andra nyheter är möjligheterna till korta weekendresor och minisemestrar på 3-4 dagar där resenärerna kan bestämma vilken hamn de ska hoppa på och av i. Matsedeln ska fokusera på lokala och säsongsmässiga råvaror och hela 80 % av maten ombord ska vara närproducerad.


Text: Helle Kikerpuu • 2014-10-27
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top