Annons
Annons
Populär inkvartering i Harry Potter-stil. (Foto: The Georgian House)

Populär inkvartering i Harry Potter-stil. (Foto: The Georgian House)

Nyhet

Mugglare sänkte hotellsajt

Harry Potter-fans kämpar så hårt för att boka trollkarlsrummen på The Georgian House i London, att hotellets webbsajt har kraschat.

Text: • 2014-10-28 Uppdaterad 2014-10-28

Harry Potter-turismen har slagit klorna i London. Många familjer reser till stan för att besöka studion där filmerna om J.K. Rowlings unge trollkarl spelades in.

I London finns också hotellet The Georgian House med ett antal rum inredda precis som i Potters värld. Rum som tillresta mugglare* väldigt gärna vill bo i.

Rummen kallas Wizard Chambers och är utrustade med flaskor med magiska drycker, kittlar och “oväntade trollkarlsdetaljer”, enligt hotellets webbplats som också skriver att rummen har en “mycket gotisk känsla som kommer nära stämningen på Hogwarts”.

The Georgian House har haft Harry Potter-temat i några år. Men de senaste dagarna har intresset exploderat, efter att rummen blivit omskrivna i medier världen över.

Intresset för att boka är så stort att hotellets webbplats har kraschat – trots att trollkarlslyorna är ganska dyra.

En natt kostar cirka 2460 kronor. Och ett paket som inkluderar frukost, en “guidad tur för mugglare”, och biljetter till Warner Brothers Studios går på nästan 4300 kronor natten.

Hotellets webbplats – som tycks fungera just nu – hittar du här.

* Mugglare är, i Harry Potters värld, människor som saknar magiska förmågor och inte känner till den magiska världen eller magins hemligheter.

Läs också:

Res i Harry Potters fotspår
London – hipp storstad för tonåringar


Text: • 2014-10-28
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top