• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • U2-stjärnan Bono oskadd efter flygolycka

  Den irländska sångaren Bono och fyra av hans vänner befann sig mitt i luften på väg till Berlin på rockstjärnans privata jet då flygplanets bakre dörr plötsligt slets av.

  U2-stjärnan Bono oskadd efter flygolycka
  Foto: Thinkstock/ Jeff J Mitchell.

  Bono var under onsdagen på väg till Berlin för att tillsammans med sitt band hyllas på musikgalan Bambi International Music Awards som kommer ta plats senare ikväll. Bono valde dock att åka en dag tidigare än de övriga i gruppen.

  När planet, som hade lyft från Dublin, skulle gå ned för landning slets en dörr loss från planets bakparti. Stjärnans privatjet av modellen Learjet 60 D-CGEO befann sig då strax utanför Tysklands kust på cirka 2 400 meters höjd. Det skriver den brittiska tidningen The Daily Mail.

  Eftersom dörren som ramlade av, inte var i anslutning till passagerarkabinen så ska inga syrgasmasker ha åkt ner och trycket i kabinen påverkades inte.

  En källa som The Daily Mail har pratat med kommenterar händelsen:

  – De blev lite skärrade men de fortsatte med nedstigningen till Berlins flygplats. När de landade upptäckte de förfärat att bagagefacket på baksidan av planet hade lossnat helt.

  – De känner sig lyckliga för att vara vid liv, fortsätter källan.

  Samtliga på planet klarade sig utan skador och nu ska den tyska luftfartsmyndigheten tillsammans med polisen bestämma sig för om en officiell utredning om olyckan ska inledas. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!