Annons
Annons

1008449.jpg

Nyhet

Ryanair stoppas på Göteborgs cityflygplats

Ryanair, Wizz Air, Sparrow och Gotlandsflyg får av säkerhetsskäl inte längre landa på Göteborgs cityflygplats i Säve.

Text: Per J Andersson • 2014-11-28 Uppdaterad 2014-11-28

Sedan fredagsmorgonen landar inga passagerarplan från Ryanair, Wizz Air, Sparrow och Gotlandsflyg på Göteborg City Airport i Säve, skriver Göteborgs-Posten på nätet.

Orsak: en ny analys visar att mätvärdena för taxibanans bärighet inte stämmer överens med tidigare mätningar.

– Eftersom analysen och de siffrorna som vi hade sedan tidigare inte stämmer överens så tog vi detta på största allvar och har därför beslutat att begränsa flygtrafiken för tyngre flygplan, säger Annika Nyberg, vd för Göteborg City Airport, till Göteborgs-Posten.

Ryanair, Wizz Air, Sparrow och Gotlandsflyg får istället flyga till och ifrån Landvetters flygplats som ligger längre från centrum av staden. Sju flygningar berörs under fredagen, och tolv under lördagen.

– Vi kan i dagsläget tyvärr inte ge några besked under hur lång tid det kommer att vara på det här viset. Just nu hanteras passagerarna på samma sätt som om de skulle ha flugit härifrån. De checkar in hos oss, går genom vår säkerhetskontroll, boardar och sedan istället för att gå ombord på ett plan så går de ombord på en buss och körs till Landsvetter, säger Annika Nyberg till Göteborgs-Posten.

™?

Detta skapar stora förseningar hos flygbolagen som normalt flyger på Göteborg City Airport.

– Det är oerhört beklagligt och skapar stora konsekvenser för såväl våra flygbolag som passagerare. Processen med ledtiderna blir lång, säger hon.

Läs mer

Flygplatsens egen information hittar du här.

Du som läste det här är kanske också intresserad av

Nekar ersättning till försenade resenärer Norwegian är resebranschens nya värsting


Text: Per J Andersson • 2014-11-28
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top