• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Världens billigaste hyrbil finns i Indien

  Flera indiska bolag erbjuder nu biluthyrning till priser som inte skådats i västvärlden. Eller vad sägs om sex kronor per timme.

  Världens billigaste hyrbil finns i Indien

  Minst tre indiska företag gör som amerikanska Zipcar och erbjuder enkla hyrbilar till låga timpriser. Skillnaden är bara att de indiska bolagen har en lågprismodell som ännu inte skådats i västvärlden, skriver nyhetstjänsten Bloomberg.

  Zoom Car India är en bildelningstjänst som grundats av två amerikaner. De hyr exempelvis ut små, elektriska halvkombibilar av märket Mahindra Reva e20 för under 6 kronor (45 rupier) per timme.

  Konceptet uppskattas enligt Bloomberg av landets unga som är på väg ut på arbetsmarknaden och gärna undviker de kostnader och de problem som förknippas med att äga bil, samtidigt som de inte gärna reser kommunalt.

  Bland investerarna bakom Zoomcar India Pvt märks bland annat Sequoia Capital, ett av Silicon Valleys hetaste riskkapitalbolag, och USA:s före detta finansminister Larry Summers.

  I Indien finns det 217 miljoner storstadsbor under 30 år. Målgruppen är med andra ord enorm.

  Sugen på attr hyra? Kruxet är att det är lite trixigt att själv köra i den röriga indiska trafiken, även om det förstås är möjligt. Att hyra bil med chaufför – även det rekordbilligt i Indien – framstår därför som en attraktivare lösning för de flesta Indienresenärer.

  Läs mer

   

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!