• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Tuffare tag mot Indiens gatuförsäljare

  "Det kan bli förbjudet att röra vid turister" – Indiens nya minister för turism vill göra det olagligt att trakassera turister.

  Tuffare tag mot Indiens gatuförsäljare
  Besökarantalet till Taj Mahal i Agra i norra Indien har minskat med 10 procent. Bild: Thinkstock.

  Alla som har varit vid en stor turistattraktion vet hur det är – ju fler turister desto fler gatuförsäljare. Mer eller mindre påstridigt erbjuder de dig att köpa allt från flätade armband och souvenirer till guidade turer.

  I Agra, staden där Taj Mahal ligger, har antalet besökare minskat med 10 procent det senaste året, något som ministern menar beror på att det stora antalet månglare och tiggare vid det kända monumentet avskräcker turister från att besöka det.

  I ett möte med representanter från olika delar av turismnäringen förra veckan föreslog Indiens nya minister för turism, Mahesh Sharma, ett flertal åtgärder för att förbättra säkerheten för landets inhemska och utländska turister.

  Bland annat ska vissa taxibilar installeras med elektroniska sändare som gör det möjligt att spåra taxiresan. Flera besökscenter ska även sättas upp och ministern vill införa en ny lag som skulle göra det straffbart att trakassera turister.

  – Det kommer att bli tuffare åtgärder mot gatuförsäljare som trakasserar turister… Det kommer inte att tolereras, sa han enligt Daily Mail.  

  – Det kan bli förbjudet att röra vid turister, sa han till den indiska tidningen The Economic Times.

  Läs också:

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!