Annons
Annons
Surin Beach på Phuket förra vintern. I år är solstolar och parasoller väck. (Foto: Flickr/bwaters23)

Surin Beach på Phuket förra vintern. I år är solstolar och parasoller väck. (Foto: Flickr/bwaters23)

Nyhet

Parasollbråk på Phuket

Militärregeringens upprensning bland solstolsuthyrarna på Phukets stränder fortsätter att skapa frågetecken och irritation. Får turisterna ta med egna parasoll?

Text: • 2014-12-02 Uppdaterad 2014-12-02

Stränderna på Phuket ska snyggas till. Skojare ska motas bort och strandserveringar och uthyrare av solstolar förbjudas. Det har vi berättat om tidigare på Vagabond.se.

Men den militärledda thailändska regeringens beslut leder till nya frågetecken och till bråk.

Enligt Phukett Gazette blev turister på Surin Beach häromdagen tillsagda av poliser att de inte fick använda sina egna solparasoll på stranden. Turisterna blev upprörda och situationen löstes när militärpersonal från flottan dök upp på platsen och godkände användandet av parasoller.

Regeringens syfte är att få bort de kommersiella uthyrarna av solstolar för att återställa stränderna till sin naturliga skönhet. Men att ta med ett eget parasoll ska vara okej.

– För tillfället är turisterna tillåtna att ta med egna parasoller. Solmattor accepteras också, men inte solstolar, säger en myndighetsföreträdare på Phuket, enligt The Telegraph.

The Telegraphs Phuketbaserade reseexpert Lee Cobaj säger till tidningen att förbudet är besvärande.

– Alla har oroat sig för vad solsängs- och parasollförbudet kan innebära när högsäsongen väl startar och tyvärr ser det ut att bli en enda röra. Lagen förbjuder inte folk att ta med egna solparasoller men jag har hört talas om flera turister som blivit åtsagda att ta ned parasollen, även familjer med små barn.

Du som läste det här är kanske också intresserad av:

Phukets stränder rensas på solstolar
Barfotaliv på okända paradisön Koh Kut

(Foto: Flickr/bwaters23)


Text: • 2014-12-02
NyhetThailand

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top