Annons
Annons
Små nötter kan stoppa stora flyg

Små nötter kan stoppa stora flyg

Nyhet

Förstaklassens nöt orsakade flygstopp

Att bli serverad nötter i en simpel påse och inte tallrik var skäl nog för dottern till Korean Airs ordförande att stoppa flyget och sparka av personen som serverat henne nötpåsen.

Text: • 2014-12-10 Uppdaterad 2014-12-10

Planet hade lämnat gaten och var på väg mot startbanan när Cho Hyun-Ah, äldsta barn till Korean Airs vd Cho Yang-Ho och vice ordförande i bolaget fick piloten att återvända till gaten så att en från kabinpersonalen, som serverat en påse macadamianötter på fel sätt, kunde tas av planet. Istället för att servera nötterna på tallrik, som brukligt i första klass, hade nötterna serverats i en påse. Koreanska tidningar berättar att en rosenrasande Cho Hyun-Ah skrek på kabinpersonalen.

Enligt Korean Air är det Cho Hyun-Ahs arbetsuppgift att kontrollera servicen på bolagets plan och att beslutet att vända tillbaka till gaten togs i samråd med piloten.

– Även om hon är bolagets vice ordförande reste hon som passagerare den här gången, så hon skulle uppföra sig och bli behandlad som alla andra passagerare, säger en talesman för transportmyndigheten till BBC.

Den sydkoreanska transportmyndigheten utreder nu om Cho Hyun-Ahs agerande kan ha brutit mot lagen. Korean Air har bett passagerarna om ursäkt för incidenten, som innebar att planet blev elva minuter försenat.

Flygbolaget har meddelat att Cho Hyun-Ah har avgått som vice ordförande, skriver nyhetsbyrån Reuters.


Text: • 2014-12-10
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top