Annons
Annons
När kommer hajen? (Foto: Adventure Bay Charters)

När kommer hajen? (Foto: Adventure Bay Charters)

Nyhet

En hajbur för fegisar

Vill du få närkontakt med vithajar utan att behöva sitta med dykutrustning i en metallbur? Nu finns en lösning för dig - du blir inte ens blöt.

Text: • 2015-01-08 Uppdaterad 2015-01-08

Adventure Bay Charters i South Australia erbjuder en hajbur av det bekvämare slaget. Aqua Sub är en knappt två meter djup glaslåda som sänks ned i vattnet från företagets fartyg.

Gästerna klättrar ner via en stege och får full undervattenskoll i det vithajstäta området utanför Neptune Island, skriver Jaunted. Från glasburen kan man också spana på den vanliga hajburen – och pÙ� kamrater som faktiskt vågar ge sig ner i vattnet.

Men det kostar en slant att få se de vasstandade vithajarna. En tur med fartyget Shark Warrior startar på drygt 3200 kronor. Läs mer på den här sidan.

Burdykning med hajar har blivit en stor del av turistindustrin i länder som Sydafrika och Australien och har fått kritik, bland annat för att verksamheten™�kan leda till att hajattacker ökar när vithajarna blir vana vid människor.

Just det här företaget, Adventure Bay Charters, använder varken bete eller mäskning för att locka hajar till sina fartyg.


Text: • 2015-01-08
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top