Annons
Annons

1020875.jpg

Nyhet

Fick fängelse efter att ha öppnat flygplansdörrarna strax innan avgång

Två passagerare ombord på China Eastern Airlines har dömts till 15 dagar i fängelse efter att de öppnat flygplansdörrarna i en protest mot försening och dålig luftcirkulation.

Text: Johanna Jackson • 2015-01-13 Uppdaterad 2015-01-13

Händelsen inträffade i lördags då flera passagerare ombord China Eastern Airlines flight från Kunming Changshui International Airport i sydvästra Kina gjorde uppror mot besättningen. Anledningen?

Planet var redan sju timmar försenat och då luftkonditioneringen stängdes av så att planet kunde isas av, fick en grupp av 25 resenärer till slut nog. Efter ungefär 30 minuter utan luftkonditionering, och två timmar efter ombordstigningen, såg de till att få frisk luft på egen hand, enligt CNN.

Just då planet taxade ut från gaten öppnade någon tre av flygplansdörrarna och planet fick vända tillbaka.

Efter att 25 personer, alla tillhörandes samma turistgrupp, hade förhörts så anhÙ�lls två personer – mannen som öppnade dörrarna och en kvinnlig turistguide som ska ha manat honom att öppna dem. 

De senaste månaderna har kinesiska flygbolag varit inblandade i ett flertal incidenter med ilskna passagerare, förra månaden blev en flygvärdinna ombord ett AirAsia-plan på väg mot Nanjing skållad av en argsint passagerare som blev fÙ�rbannad då hon inte fick sitta bredvid sin pojkvän och några dagar efter bröt ett slagsmål ut på Air Chinas flight mot Hong Kong efter ett bråk om en skrikande bebis.

Läs mer: 


Text: Johanna Jackson • 2015-01-13
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top