• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Slutfiskat i Bangkoks övergivna shoppingcentrum

  Det övergivna köpcentrumet som är känt för sin myllrande fiskdamm ska rivas.

  Historien bakom dammen börjar redan 1997 då ett beslut togs att riva sju våningar av köpcentrumets New Wolrd Departments 11 våningar eftersom det bara fanns byggnadstillstånd för fyra våningar. Kvar lämnades ett köpcentrum utan tak, och med åren förvandlade regnvatten bottenvåningen till en 500 kvadratmeter stor damm, enligt Bangkokpost.

  Fiskarna har varit där sedan 2004 då lokalbefolkningen planterade in myggätande fiskar för att få bukt med de myggor som förökade sig i vattnet och trakasserade butiksägare och besökare i området, enligt Metro. 

  Det underliga köpcentrumet har sedan dess varit en populär destination för turister med utforskarlusta, och i juni förra året drog fiskdammen till sig ännu mera besökare efter att bilder från New World började cirkulera på nätet.

  Läs också: Bästa tipsen i Bangkok

  Ett förbjud mot att beträda platsen på grund av säkerhetsrisker har inte haft någon effekt och nu har man beslutat att riva det. I dagarna påbörjades arbetet med att fånga in och förflytta de cirka 3 000 karpar, tilapior och kattfiskar som har levt i dammen. 

  Fakismil youtube.

  Fakismil youtube.

  Fakismil youtube.

  Läs mer:

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!