• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Snart kan du resa jorden runt – hemifrån!

  Vad sägs om att ta en snabbvisit till Tokyo, och därefter Paris efter jobbet – fast hemma i tv-soffan? Nu blir det snart möjligt, via den nya teknologin som Oculus Rift lanserar.

  Med ett headset med inbyggd 3D-skärm, accelerometer, gyroskop och kompass, får du garanterat en upplevelse utöver det vanliga.

  Från början var projektet tänkt att användas inom spelindustrin, men efter att Facebook köpte företaget Oculus VR som producerar glasögonen, i mars förra året för dryga två miljarder dollar, kan det bli ett gränslöst kommunikationsverktyg.

  Oculus Rift är morgondagens nya teleportör, där du på bara några sekunder kan färdas till andra sidan jorden.

  (Foto: Flickr/Sergey Galyonkin  Creative Commons)

  Under oktober och november förra året kunde de som ville prova att resa virtuellt göra det på olika Mariott-hotell i USA. För att göra upplevelsen så verklighetstrogen som möjligt, drog svaga vindar och doften av saltstänk förbi från installerade fläktar. CNN talade med några av de som fått prova på upplevelsen i Atlanda och många var positiva:

  Det var verkligen helt otroligt! Det kändes som något taget ur Star Trek. London har alltid varit en drömdestination, och att få en sådan upplevelse, är över min förväntan, säger Lisa Lewis, från Louisiana.

  Tanken bakom projektet är inte att ersätta verkliga resor, utan att ge ett smakprov på en destination för att locka till ett verkligt besök. 

  Men när lanseras då den här virtuella semesterapparaten? Oculus VR:s vd, Brendan Iribe, hoppas vid mitten av året.

  –Vi är alla ivriga för att den ska komma ut på marknaden, och vi börjar närma oss. Det handlar om månader, inte år, säger han till The Next Web.

  Jennie Johansson

  Relaterat:

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!