Annons
Annons
Manifestation i Paris den 11 januari. "Je suis Charlie" har blivit ett signum och slagord för yttrandefrihet och solidaritet. Foto: Thinkstock.

Manifestation i Paris den 11 januari. "Je suis Charlie" har blivit ett signum och slagord för yttrandefrihet och solidaritet. Foto: Thinkstock.

Nyhet

Charlie Hebdo delas ut på flygplatser i Paris

Flygbolaget Air France delar ut 20 000 gratisexemplar av den satiriska tidningen Charlie Hebdo på flygplatser i Paris.

Text: Johanna Jackson • 2015-01-15 Uppdaterad 2015-01-15

Efterfrågan på den satiriska tidningen har ökat rejält efter förra veckans tragiska händelser då beväpnade islamister dödade 12 av tidningens medarbetare och ytterligare fem personer i efterföljande attacker. I början av veckan meddelande tidningens publicist att man skulle öka upplagan från 40 000 exemplar till 5 miljoner.

Nu har Air France meddelat att man kommer att dela ut 20 000 exemplar av tidningen på flygplatserna Charles de Gaulle och Orly.

– De har blivit placerade i lounger och boarding-områden vid Paris bägge flygplatser för passagerare som vill ta en kopia, säger en taleskvinna för flygbolaget enligt The Independent.

Även i Sverige har efterfrågan av tidningen varit enorm och enligt Aftonbladet så kommer det senaste numret, som fortsätter att driva med  islamisk fundamentalism, att säljas i Pressbyråns webbshop.

– Vi kommer att sälja Charlie så fort den kommer. Men det återstår att se när det blir, hur många vi får och på vilka språk, säger Fredrik Klein på Pressbyråns ansvariga avdelning.


Text: Johanna Jackson • 2015-01-15
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top