Annons
Annons
Gogos testplan.

Gogos testplan.

Nyhet

Så ska internet revolutioneras på flyget

Snart kan flygresan bli betydligt roligare. Ett företag i USA har fått klartecken på en antenn som möjliggör wi-fi på planet med hastigheter på upp till 70 megabit per sekund.

Text: Johanna Jackson • 2015-01-19 Uppdaterad 2015-01-19

Kommunikationsföretaget Gogos nya teknologi som kommer kunna erbjuda höghastighetsinternet ombord på flygplan, har nyss fått ett godkännande av den amerikanska myndigheten Federal Communications Comission (FCC) som ansvarar för etermedier.  

Deras nya system heter 2Ku och med en antenn på knappt 12 centimeter som har förmågan att koppla upp sig mot sateliter under resan gång, så kommer resenärer kunna surfa och streama filmer uppe i luften med stor stabilitet och höga hastighet. Samma hårdvara är tänkt att kunna erbjuda 100 megabit per sekund i takt med att teknologin optimeras ytterligare, det skriver digitaltrends.com.

För att jämföra var den genomsnittliga nedladdningshastigheten i Sverige förra året 11,8 Mbit/s (källa: Bredbandskollen.se).

Efter godkännandet från FCC väntar nu ett klartecken från den amerikanska luftfartsmyndigheten innan den nya teknologin kommer ut på marknaden. Men enligt Gogos vd Michael Small kan deras tjänster redan bli tillgängliga vid slutet av året. Planen är att installera 2Ku på 1 000 flygplan vid andra halvan av 2015

Läs mer:


Text: Johanna Jackson • 2015-01-19
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top