Annons
Annons
New York eller London? Nej, en metropol i öst, Warszawa, dit ett svenskt charterbolag nu börjar med resor. Foto: Thinkstock

New York eller London? Nej, en metropol i öst, Warszawa, dit ett svenskt charterbolag nu börjar med resor. Foto: Thinkstock

Nyhet

Charter till kalla städer i nordöst

Chartern var länge intimt förknippad med resor enbart till värmen och solen. Men charterbolaget Vings fyra nya destinationer, Vilnius, Krakow, Warszawa och Hamburg, är ju kända för något helt annat.

Text: Redaktionen • 2015-01-21 Uppdaterad 2015-01-21

Stränder och solstolar i all ära, men storstadsresandet ökar mest. Förra året ökade Ving sin försäljning av resor till storstäder med 23 procent.

Mest poppis är och förblir London, men de städer som ökade mest förra året är Budapest, Prag, Istanbul, Wien och Berlin.

I vår börjar man med resor till ytterligare fyra städer i norra och östra Europa.

Vilnius, Litauens välbevarade huvudstad men en mindre känd stad för turister i Europa. Hit reser gärna du som är konst- och arkitekturintresserad, då staden rymmer flera museer, gallerier och parker. Läs mer om Vilnius!

Krakow är Polens tredje största stad, och en populär universitetsstad med välbevarad gammal stadskärna och stort nöjesliv. Hit vallfärdar turister från hela Europa, tack vare den spännande historien och de låga priserna på mat och dryck. Läs Vagabonds bästa tips i Krakow!

Warszawa, Polens huvudstad med 1,7 miljoner invånare gör att staden aldrig sover. Här finns ett stort utbud av nöje, mat och dryck för alla smaker. Gamla stan är för övrigt med på Unescos världsarvlista. Läs Vagabonds guide till Warszawa!

Hamburg är den näst största staden i Tyskland, men även den största musikalstaden i Europa efter London. Här finns stort utbudet av hipsterkaféer och gourmetrestauranger, liksom av bryggerier. Läs Vagabonds guide till Hamburg!

Jennie Johansson

Du som läste det här vill kanske också läsa om:

Vagabond listar Europas bästa weekendstäder.


Text: Redaktionen • 2015-01-21
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top