Annons
Annons
EU-domstolen kräver tydliga biljettpriser. (Foto: Thinkstock)

EU-domstolen kräver tydliga biljettpriser. (Foto: Thinkstock)

Nyhet

Stopp för flygets smygavgifter

Flygbiljettens totalpris ska vara tydligt i varje del av bokningen, slår EU-domstolen fast i en färsk dom. Det bör betyda slutet för dolda kostnader och avgifter som läggs på precis innan betalning.

Text: • 2015-01-26 Uppdaterad 2015-01-26

Domen från EU-domstolen rör ett ärende mellan flygbolaget Air Berlin och en tysk konsumentorganisation. Organisationen hade anmält Air Berlin för att bolagets presentation av biljettpriser inte visade slutpriset.

Fallet hade sin början i tysk domstol, men när det visade sig att den gällande EU-förordningen inte anger exakt hur priset ska visas, skickades ärendet vidare till EU-domstolen.

I domen, som kom i förra veckan, säger EU-domstolen att slutpriset tydligt ska anges varje gång priset visas, skriver TT. 

En klar fÙ�rdel för konsumenter som bokar flyg, men det kan bli dyrt för flygbolagen.

– Det positiva för konsumenten är att EU-domstolen verkar för att det ska vara tydligare att se vad man köper. Men det är inte så att man nu kan begära pengar tillbaka i efterhand. Däremot kan det göra att bolagen måste göra om sina bokningssystem, vilket kan bli en stor kostnad för dem, säger Lotta Broman, konsumentrådgivare på Konsument Göteborg, till TT.

Läs även:


Text: • 2015-01-26
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top