Annons
Annons

1025716.jpg

Nyhet

Värsta stormen i New Yorks historia stoppar USA-flyg

Finnair har ställt in sina flyg till New York idag och i morgon, medan SAS dirigerar om sina plan – allt på grund av den kraftiga vinterstorm som snart väntas nå staden New York. – Det här kan bli den värsta snöstormen i stadens historia, säger New Yorks borgmästare.

Text: Per J Andersson • 2015-01-26 Uppdaterad 2015-01-26
Flygplan som skulle ha avgått måndag och tisdag kommer inte att lyfta, enligt TT. Om vädret är fortsatt dramatiskt i New York på onsdag ställs fler avgångar in.
 
SAS presstjänst uppger för TT att dagens flyg till New York har gått som vanligt och att de som ska hem i kväll från New York kommer att lyfta. Inför tisdagen överväger SAS att boka om rutterna till New York till att i stället landa i Chicago och därifrån erbjuda anslutning till New York.
 
Men Finnair och SAS är inte ensamma om att ställa och dirigera om, från Arlanda har ett United-plan mot New York ställts in. New York City bävar just inför den en meter snö som förväntas lamslå världsmetropolen närmaste dygnet. En 35 timmar lång snöstormvarning är utfärdad – och över 3 000 flyg är hittils inställda.

– Förbered er på något värre än vad vi någonsin tidigare har upplevt. Det här kan bli den värsta snöstormen i stadens historia, säger New Yorks borgmästare Bill de Blasio till NBC News.

Du som läste det här är kanske intresserad av:

Fler flygolyckor med klimatförändringar


Text: Per J Andersson • 2015-01-26
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top