Annons
Annons
,

,

Nyhet

Direktrapport från New York: Manhattan är som en spökstad

Monsterstormen som förväntades slå hårt mot New York och USA blev betydligt mildare än förväntat "här på Manhattan verkar läget vara mer som en vinter i de djupa Dalaskogarna" säger Vagabonds kontakt på plats i New York.

Text: Per J Andersson • 2015-01-27 Uppdaterad 2015-01-27

Stormen som förväntade lamslå New York och stora delar av nordöstra USA kallades både historisk och livshotande och man trodde att ovädret skulle bli något av det värsta som världsmetropolen någonsin upplevt.

– Förbered er på något värre än vad vi någonsin tidigare har upplevt. Det här kan bli den värsta snöstormen i stadens historia, sa New Yorks borgmästare Bill de Blasio till NBC News under gårdagen.

Så blev det inte. Nu mildrar den nationella vädertjänsten sin prognos enligt Sveriges radio. Fortfarande väntas hårda vindar längs med kusten och en nederbörd på cirka 6 decimeter snö. Tusentals flyg är dock fortfarande inställda men viss trafik har redan återupptagits på stadens flygplatser. Men någon monsterstorm blev det inte och enligt Dagens Media har metereologerna till och med gått ut och bett om ursäkt för de felaktiga prognoserna. 

Vagabond fick tag på Johanna Kullman, tidigare medarbetare på Vagabond och bad om en lägesrapport: 

Hej, Johanna Kullman, du befinner dig i stormens öga på Manhattan! Hur är väderläget just nu?

– Det är inga bilar ute. De som har det får böter annars. alla tunnlar och infarter, tunnelbanor, tåg till Manhattan är stängda. Manhattan är tomt, få parkerade bilar för att det ska vara fritt för plogbilarna. Det är som en spökstad. Nyheterna rapporterar live hela tiden och varnar människor för att gå ut men det verkar just nu som läget är värre några mil härifrån på Long Island med hårda vindar.

Stormen är inte så farlig som det lät när borgmästaren pratade om historiens värsta oväder?

– Nej, och nu verkar borgmästaren göra någon slags liten avbön på TV med tanke på att det inte verkar ha blivit så illa i New York som väntat. Blåser dock fortfarande hårt på Long Island men här på Manhattan verkar läget vara mer som en vinter i de djupa Dalaskogarna.  

– Men det här gäller alltså Manhattan där jag befinner mig. Vädret är betydligt värre ute på Long Island och i Boston.

Mer nyheter:


Text: Per J Andersson • 2015-01-27
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top