• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Robothotell öppnar i Japan

  Hotellet Henn-na Hotel, i den japanska staden Nagasaki är som taget ur en science fiction-rulle. När det öppnar i sommar kommer nämligen gästerna att bli betjänade av människoliknande robotar.

  Robothotell öppnar i Japan

  Hotellet som byggs i anslutningen till temaparken Huis Ten Bosch, planeras att öppna i juli.  Tillsammans med mänsklig personal så kommer ett flertal väldigt coola eller väldigt läskiga – välj själv – människoliknande robotar att bemanna hotellet.

   

  Hotellet kommer att ligga i anslutning till Huis Ten Bosch, en temapark som är tänkt att likna en holländsk stad.

  Tre av dessa så kallade "actroid-androider" kommer enligt The Telegraph att placeras i receptionen, några kommer att användas för städning eller för service. Bland annat kommer de flerspråkiga robotarna som kan le, röra på ögonen och utföra enklare handrörelse och är utrustade med ansiktsigenkänning, att kunna servera dig kaffe och bära ditt bagage till rummet.

  Priset på en natt i något av hotellets 72 rum är förvånansvärt lågt och rumspriserna startar på 7 000 japanska yen, drygt 500 kronor. 

  Robotorna som kommer att placeras på hotellet kommer likna kvinnor, men universitetet i Osaka som ligger bakom produktionen har även gjort manliga versioner. Kolla in videon nedanför för att se hur robotarna rör sig. De är läskigt lika människor!

  Missa inte!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!