Annons
Annons

1030586.jpg

Nyhet

Karnevalen i Rio i kris – nedskärningar tvingar festivalen att minska

Rios karneval krymper och flera andra karnevaler i landet ställs in på grund av torka och besparingar inför de olympiska sommarspelen som ska hållas i Rio de Janeiro 2016.

Text: Johanna Jackson • 2015-02-10 Uppdaterad 2015-02-10

Åtstramningar och en hotande lågkonjunktur ihop med finansiella skandaler gör att stadens festbudget krympt betydligt, det skriver The Telegraph.

Dels så har landets största tv-bolag TV Globo beslutat att stoppa sändningen av de två första divisionerna av sambaskolors paraddagar då festivalprogrammet stramats åt, och trots att det statliga oljebolaget Petrobas har lovat att sponsra de tolv bästa skolorna med det sedvanliga beloppet på 1 miljon brasilianska real vardera så är det oklart om sambaskolorna kommer att få se några bidrag från staten.

Även den folkliga gatufestivalen i Rio hotas av den ekonomiska krisen. Flera av de så kallade blocos – musikkollektiv som anordnar fester på gatorna och som var för sig kan locka upp till 100 000 personer, har sagt att de kommer att ställa in.

I andra städer är det däremot den rådande torkan som gör att firandet ställs in och i delstaterna São Paulo och Minas Gerais ställs festligheterna in i minst 20 städer. Festivalen i staden São Paulo, som är en av de största i landet, berÙ?knas fortfarande att bli av efter påstridiga påtryckningar från staden. Men i Brasiliens huvudstad Brasilia blir det inga parader på gatorna i år. 

Missa inte!

Nyhet: Rios första lagliga nakenstrand

Lista:12 galna festivaler på 12 månader

Artikel: Så mycket kostar en soltimme i Rio de Janeiro i februari


Text: Johanna Jackson • 2015-02-10
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top