Annons
Annons
Foto: Thinkstock.

Foto: Thinkstock.

Nyhet

Nötilskan ger flygbolagsdottern fängelse

Heather Cho som beordrade ett plan att vända tillbaka till gaten för att hennes nötter serverades ”fel” har dömts till ett års fängelse.

Text: Johanna Jackson • 2015-02-17 Uppdaterad 2015-02-17

När dottern till styrelseordföranden för Korean Air blev serverad macadamianötter i en påse istället för på ett fat i december förra året kände hon sig så förnärmad så att hon beordrade piloten att vända tillbaka till gaten för att kasta ut planets purser, den person som är chef över kabinpersonalen.

Förra veckan dömdes Cho Hyun-ah, som också kallar sig för Heather Cho till ett års fängelse då en domstol fann henne skyldig till att ha brutit luftfartslagarna genom att tvinga planet att vända tillbaka till gaten vid flygplatsen i New York, det skriver Reuters.

Läs också: Förstaklassens nöt orsakade flygstopp

Enligt pursern Park Chang-jin hade Heather Cho betett sig “som ett djur som hittat sitt byte”, och behandlade “maktlösa människor … som feodala slavar.”

Fallet har fått stor uppmärksamhet i Sydkorea och nu har parlamentarier till och med föreslagit en lagstiftning som ämnar till att straffa personer i maktpositioner som utnyttjar sin ställning och lägga ett band på nepotism, som är utbrett i landet.

Förslaget har fått smeknamnet Cho Hyun-ahs lag, och skulle hindra personer i familjeföretag att arbeta i företaget i minst fem år ifall det begår ett brott.  

Missa inte!


Text: Johanna Jackson • 2015-02-17
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top