Annons
Annons

1040987.jpg

Nyhet

Flygstrejken: Parterna kan vara nära en lösning

Parterna i Norwegian-konflikten har börjat närma sig varandra och för första gången tyder signaler på att flygstrejken kan vara på väg mot sitt slut. Det skriver norska VG.

Text: Johanna Jackson • 2015-03-09 Uppdaterad 2015-03-09

En stor fråga är tvisten om piloternas anknytning till moderbolaget istället för bemanningsföretag. 

– Det här med att de vill vara anslutna till moderbolaget är en stor fråga, och vi har sträckt oss väldigt långt, längre än vi egentligen har möjlighet till, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian, till Expressen.

Kommer parterna att kunna mötas?

– Det enda vi kan kommentera i nuläget är att förhandlingar pågår och vi hoppas kunna få till en lösning så snart som möjligt, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson till Vagabond. 

Strejken har hittills drabbat 150 000 resenärer och bara idag drabbas närmare 25 000 resenärer av inställda flyg och förseningar. Under måndagen avgår enstaka flyg i Danmark men nästan samtliga inrikesflyg i Sverige och Norge är inställda.

Hur mycket har strejken kostat Norwegian?

– Vi har inte räknat på det. Men så klart det handlar om enorma summor pengar men vårt fokus i nuläget är inte på kostnader utan på vad vi kan göra för att hjälpa våra resenärer som drabbas. 

När väl ett nytt avtal är på plats dröjer det ändå några dagar innan trafiken går enligt tidtabell igen, enligt Travel News. 

– Det är plan som inte står där de ska, och besättningar som måste flygas till rätt flygplats, säger Holmbergh Jacobsson till TT. 

Läs mer:

Så lurar Norwegian kunderna

Norwegian riskerar konkurs – så ska du agera som kund


Text: Johanna Jackson • 2015-03-09
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top