Annons
Annons
Ryanairs vd, Michael O'Leary. Foto: Thinkstock.

Ryanairs vd, Michael O'Leary. Foto: Thinkstock.

Nyhet

Ryanair backar – tar tillbaka uttalande om USA-flyg

Ryanairs styrelse har inte godkänt planer på transatlantiska flygningar. Det meddelade flygbolaget igår. Gårdagens uttalande kommer tre dagar efter att en talesman annonserat planer på transatlantiska flygningar för så lite som 10 pund per biljett.

Text: Johanna Jackson • 2015-03-20 Uppdaterad 2015-03-20

Glöm USA-biljetter för 130 spänn. Det tidigare uttalandet, där en talesman menade att man fått ett godkännande för flygningar över Atlanten och att man i stort sett bara inväntar en överenskommelse med flygplanstillverkare innan linjerna kan starta, stämmer inte.

– Vi har gjort bort oss rejält. Det har blivit en kommunikationsmiss, säger bolagets vd Michael O’Leary, till Financial Times.

Ingen närmare förklaring till hur missen kunde ske gavs inte, men att den inte korrigerades förrän nu beror enligt Michael O’Leary på att ingen fanns på plats på Saint Patricks Day och att han befann sig på resande fot dagarna efter. 

Planerna på USA-flyg finns dock kvar, menar han. Men att styrelsen skulle ha godkänt dem redan nu är omöjligt då det skulle kräva två separata bolag.  

“I ljuset av den senaste tidens mediebevakning vill styrelsen för Ryanair Holdings klargöra att den inte har övervägt eller godkänt några transatlantprojekt och har inga planer på att göra det”, lyder ett uttalande från lågprisbolaget. 

Läs även: 


Text: Johanna Jackson • 2015-03-20
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top