Annons
Annons
Foto: Thinkstock.

Foto: Thinkstock.

Nyhet

Kyssar förbjuds på indisk strandort i Goa

Nu kan du glömma att hångla på stranden när du befinner dig i Salvador do Mundo i den indiska delstaten Goa. Efter klagomål från irriterande bybor sätter byrådet stopp för att kyssas offentligt.

Text: Johanna Jackson • 2015-03-27 Uppdaterad 2015-03-27

Den som har varit i Indien vet att det anses oartigt att visa sin kärlek offentligt genom kramar och kyssar. Den som ytterligare följt med i kyssrelaterade händelser i Indien minns kanske aktionen Kiss of Love i november förra året som samlade tusentals människor i en landsvida protest där man kysstes, höll hand och kramades i det offentliga rummet.

Bakgrunden till protesten var en incident där ett café i Kerala vandaliserades efter att lokala nyheter hängt ut caféet eftersom man ansåg att det pågick “omoraliska aktiviteter” där. 

Nu går invånarna i Salvador do Mundo, som är en by 13 kilometer utanför delstatens huvudstad Panaji ut och varnar semesterfirare från att uttrycka sin kärlek offentligt. Efter att inget hände då man vände sig till lokala auktoriteter tog man saken i egna händer.

Man har bland annat satt upp skyltar som förbjuder personer från olämpliga handlingar. Man uppmanar besökare att avstå från att kyssas, spela hög musik, dricka alkohol och röka offentligt. 

– Vi har antagit denna lösning efter klagomål från byborna om par kyssas offentligt. Detta var det enda sättet att få ett slut på det, säger byns vice hövding Reena Fernandes enligt The Guardian

Huruvida det går att förbjuda kyssandet i praktiken är oklart – en rad domar, bland annat från Indiens högsta domstol har slagit fast att det inte är straffbart att vare sig kyssas eller kramas offentligt. 

Läs även: 


Text: Johanna Jackson • 2015-03-27
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top