• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • ”Är era akvarier fyllda med tårar från späckhuggare? ”

  Det stormar runt djurparken Seaworld i Twitterhavet. Förra veckan lanserade företaget en kampanj på det sociala mediet med hashtaggen #AskSeaWorld. Nu översköljs det av kommentarer från djurrättsaktivister som kräver späckhuggarnas befrielse.

  ”Är era akvarier fyllda med tårar från späckhuggare? ”
  Foto: Göran Ingman.

  Seaworld har varit i blåsvädret länge och efter CNN:s omtalade dokumentär "Blackfish" från 2013 och efter att det kom fram att djurparken medicinerat valarna med ångestdämpade och lugnande preparat som innehåller Valium och Xanax, har trycket på djurparken i San Diego att stänga ner varit stort.

  När företaget lanserade en fråga-svarkampanj med motiveringen att öka transparensen mot besökare i torsdags haglade svidande och sarkastiskt kritik från allmänheten och djurrättsaktivistgrupper in på Twitter.

  – Kampanjen betonar Seaworlds 50-åriga engagemang för ständig utveckling samtidigt som vi reder ut och klargör falska anklagelser från aktivister som motsätter sig valar och andra djur i djurparker, säger Fred Jacobs, ansvarig för kommunikation enligt tidnigen Daily Mail.

  Seaworld menar nu att kritikerna, som man kallar för nät-troll gör det svårt att svara på uppriktiga och seriösa frågor.

  Elisa Allen på PETA menar att allmänhetens reaktion talar för sig själv.

  – Allmänheten har sagt sitt, och de är emot djurplågeri, säger hon.

  Här är ett urval av tweeten:

  "Är era akvarier fyllda med tårar från späckhuggare #EmptyTheTanks" - @flavia_giovanna

  "Varför är era ytor att parkera på större än ytorna som djuren har att leva på? #AskSeaWorld" -@KellisKupkcakes

  "Hej @SeaWorld – varför har inte era Shamu-gosedjur kollapsade ryggfenor och ärr? #AskSeaWolrd #EmptyTheTanks" -@RunItsGodzilla

  "Skäms ni aldrig för hur ni behandlar djur" - @TheDarlingEmma

  "Om du var en späckhuggare, skulle du hellre bo i havet med din familj, eller i ett av era akvarier helt ensam?" - @mikedtucker

  "Så, svälter ni dem innan eller efter de tvingas uppträda?" - @lorenarenae

  "Vi har över 3 miljoner medlemmar som vill ställa #AskSeaWorld en fråga: Varför har ni fortfarande öppet?" - @PETA

  "#AskSeaWorld Åh! Åh! Välj mig! Välj mig! *sträcker upp handen" Har ni sparkat PR-firman som kom på det mest episka misslyckandet på sociala medier 2015?" -@LeilaniMunter

  Läs även: 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!