Annons
Annons

1056894.jpg

Nyhet

Flygbolagchefens förslag till piloter för att undvika dödskrascher: gift er

Turkish Airlines vd vill att bolagets piloter ska ändra livsstil och uppmanar de som är singlar att gifta sig. Uttalandet kom vid en ceremoni för nyutexaminerade piloter i syfte att motverka tragedier likt Germanwingkraschen.

Text: Johanna Jackson • 2015-04-21 Uppdaterad 2015-04-21

Turkish Airlines vd vill att bolagets piloter ska ändra livsstil och uppmanar de som är singlar att gifta sig.  Uttalandet kom vid en ceremoni för nyutexaminerade piloter i syfte att motverka tragedier likt Germanwingkraschen.

Enligt utredare ska Andreas Lubitz, andrepilot på Germanwingsplanet, medvetet ha låst in sig i cockpiten och orsakat kraschen som tog 150 mÙ�nniskors liv. Vid tiden ska Lubitz ha lidit av depression. 

Det finns också uppgifter på att Lubitz precis gjort slut med sin flickvän innan kraschen, men det bekräftas inte av utredarna, enligt DN.

Den tragiska händelsen har gjort att Turkish Airlines vd, Temel Kotil säger sig vilja “betona vikten av piloters livsstil”, det skriver branschtidningen Travel News och hänvisar till nyhetsbyrån Doğan News Agency.

– ­Kraschen inträffade efter att piloten hade gjort slut med sin flickvän. Därför kommer vi absolut att uppmuntra alla våra singelpiloter att gifta sig, sa han.

Han vill också se att fler kvinnor blir piloter och uppmuntrade samtliga kvinnor som uppfyller kraven att söka sig till yrket. Av de senaste piloterna som genomgått utbildningen var endast 3 av 86 kvinnor. 

Bildkälla: World travel and tourism council /Creative Commons

Läs även:


Text: Johanna Jackson • 2015-04-21
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top