• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här är världens bästa öar

  Ingenting slår en tropisk ö om man ska tro Tripadvisors besökare. Här är årets tio-i-topp-lista i kategorin Världens bästa öar från resesajtens Peoples' Choice Awards. Listan baseras på recensioner från miljontals resenärer i hela världen.

  Providenciales, Turks- och Caicosöarna

  Listan toppas av Providenciales på Turks- och Caicosöarna i Karibien. Kritvita stränder varifrån kilometerlånga korallrev enkelt nås gör ön till ett paradis för snorkling och dykning. Allt på ön är modernt och kommersiellt – det mesta är nytt. För några årtionden sedan fanns här bara sand och salt.

  Maui, Hawaii

  Den hawaiiska ön med sin bambuskog och vattenfallen i Haleakala National Park är en fantastisk plats för alla naturälskare. Vintertid kan man se knölvalar i Makena Bay. En biltur längs Hana Highway, med frodig bambuskog på den ena sidan vägen och havet på den andra, är en spektakulär upplevelse.

  Roatan, Bay Islands, Honduras

  Ön lockar med korallrev längs med praktiskt taget hela kusten, som svärmar av tropiska fiskar i regnbågens alla färger. Ön är perfekt för alla som gillar vattensporter och ekoturism. 

   Santorini, Grekland

  Karga berg, svart vulkansand och de karakteristiska vita husen med klotformade tak gör ön till en av Greklands mest bildsköna. Santorinis dramatiska form är ett minne från ett av världens största vulkanutbrott, som skapade ön för tusentals år sedan.

  Koh Tao, Simabukten, Thailand

  Koh Tao, eller Turtle Island, har fått sitt namn efter de många havssköldpaddor som bor längs stränderna. Ön har en tät djungel med lugna, oexploaterade vikar och stränder. Det klara vattnet runt ön gör Koh Tao till en utmärkt plats för dykning och snorkling. 

  Madeira, Portugal

  Fantastiska vyer över frodig grönska och branta stup kombinerat med bra hotell och shopping gör Madeira till en utmärkt semesterö. Den färgglada huvudstaden Funchal grundades på 1400-talet och bjuder på en hel del annorlunda turistattraktioner. 

  Bali, Indonesien

  Världens sjunde bästa ö enligt Tripadvisor är det drömlika vykortet Bali. I det turkosa vattnet bortom de vita stränderna simmar tropiska fiskar. På land finns flera vackra stentempel och i den grönskande djungeln bor papegojor och stojiga apor. 

   Mauritius, Afrika

  Ön är känd för sin tropiska lyx och extravagans. Men för den som tröttnar på lyxhotell, koboltblått vatten och vita stränder finns också mängder med historiska sevärdheter och geografisk variation.

   Bora Bora, Franska Polynesien

  Mitt i Stilla Havet ligger Bora Bora, världens nionde bästa ö enligt Tripadvisors besökare. Den drömlika miljön med turkosa laguner och regnskogstäckta basaltklippor har gjort ön till en riktig smekmånadsfavorit.

   Fernando de Noronha, Brasilien

  Nummer tio på listan är ett UNESCO-världsarv med ett känsligt ekosystem, och antalet besökare är därför begränsat. De som tillåts besöka ön belönas med kristallklara vatten med delfiner och havssköldpaddor, och spektakulärt tropiskt landskap. Brasiliens "Strandbibel", Guia Quatro Rodas Praias, har bara gett fem stjärnor till fem stränder i hela landet – tre av dem ligger här.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!