Annons
Annons

1061074.jpg

Nyhet

Leonardo DiCaprio ska bygga ekovänligt lyxhotell

Skådespelaren Leonardo DiCaprio planerar att bygga en miljövänlig lyxresort på hans privata ö Blackadore Caye. Förhoppningen är att restaurera ön utanför Belizes kust som har blivit överexploaterad av fiske och skogsskövling.

Text: Johanna Jackson • 2015-05-04 Uppdaterad 2021-06-23

Leonardo DiCaprio är inte bara känd för sina roller i hyllade filmer som Titanic, The Wolf of Wallstreet och The Beach utan även för sitt stora miljöintresse och 2014 blev han tilldelad titeln FN:s Messenger of Peace med särskilt fokus på klimat. 

I sitt nya projekt vill han bygga en ekovänlig lyxresort på sina privata ö utanför Belize. 

DiCaprio blev ägare till ön som ligger cirka 15 minuter med båt utanför San Pedro för nästan ett årtionde sen efter en snorklingssemester i Belize 2005.

“Så fort jag kom dit blev jag förälskad”, säger han till New York Times.  

När tillfället strax därefter presenterade sig köpte han den 420 000 kvadratmeter stora ön för cirka 1,75 miljoner dollar, enligt The San Pedro Sun. 

Leonardo DiCaprio ska bygga ekovänligt lyxhotell
McLennan Design.

Blackadore Caye, a Restorative Island ska öppna för gäster 2018 och ha 64 villor, och 48 privata fastigheter, restauranger i världsklass, ett klubbhus och ett spa.

Leonardo DiCaprio ska bygga ekovänligt lyxhotell
McLennan Design.

Ordet restorative står för den återskapande sidan av projektet. Cirka 45 procent av ön kommer att bli ett naturskyddsområde. Villorna ska byggas på en plattform i vattnet med konstgjorda rev under, och en plantskola på ön kommer odla inhemska sorter av sjögräs och mangroveträd som senare ska återplanteras på ön. 

En rad forskare och miljöexperter kommer noga kontrollera byggandet på ön för att övervaka anläggningens påverkan på omgivningen.

“Huvudfokus är att göra något som kommer att förändra världen. Jag skulle inte kunnat åka till Belize och bygga på en ö och gjort något så här, om det inte vore för tanken att det skulle vara banbrytande i miljörörelsen”, säger Leonardo DiCaprio till The New York Times.

Läs även: 


Text: Johanna Jackson • 2015-05-04
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top