Annons
Annons
Foto: Christian Leblanc/Instagram.

Foto: Christian Leblanc/Instagram.

Nyhet

Elefant + kamera = elfie!

Vad får man om adderar en nyfiken elefant med en kamera? En ”elfie” så klart!

Text: Johanna Jackson • 2015-05-22 Uppdaterad 2021-06-23

Den här bilden kom till när utbytesstudenten Christian LeBlanc från Vancouver besökte ett elefantreservat i södra Thailand.

På reservatet kunde man mata elefanterna med bananer och enligt Christian var elefanterna väldigt närgångna ­– de nästan ryckte bananerna ur handen från honom.

När bananerna sedan tog slut tog den nyfikna elefanten det närmaste som fanns att tillgå – Christians GoPro-kamera. 

Bilden togs för två månader sen men efter att Christian la upp den på Instagram i onsdags har den blivit viral, enligt the Telegraph.

Praktiskt taget var det dock inte elefanten som tog bilden utan Christians kamera var inställd på en time-lapsefunktion vilket möjliggjorde bilden. Men den är fortfarande ganska fantastisk. 

Ett djur som dock visste hur man skulle trycka på rätt knappar för att få kameran att blixtra till är den här individen.

Elefant + kamera = elfie!

På en resa till Indonesien 2011 blev naturfotografen David Slaters kamera stulen av celebesmakak som klurade ut hur man tryckte på avtryckaren. Resultatet blev det stiliga självporträttet ni ser ovan.

Efter att bilden publicerades på Wikipedia försökte fotografen få sajten att ta ner bilden på grund av upphovsrättbrott men Wikipedia vägrade, enligt dem var det inte Slater som ägde upphovsrätten utan apan. 

Läs även: 

 


Text: Johanna Jackson • 2015-05-22
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top