Annons
Annons
Det kalla och regniga vädret under midsommaren har skapat ett högtryck på solresor. Foto Thinkstock.

Det kalla och regniga vädret under midsommaren har skapat ett högtryck på solresor. Foto Thinkstock.

Nyhet

Bokningsboom på solresor efter midsommarkyla

En rekordkall juni månad och en ruskig midsommar gör att svenskarna hungrar efter solsken. Flera arrangörer upplever därför ett högtryck efter solresor och under helgen sköt resebokningarna i höjden.

Text: Johanna Jackson • 2015-06-23 Uppdaterad 2015-06-23

– Kylan och regnet på midsommar skapar resepanik hos svenska folket och vi ser en kraftig ökning av sommarbokningarna. Många blir rädda för att helt bli utan sol och värme i sommar och skyndar sig därför att boka en resa till varmare breddgrader, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor i ett pressmeddelande. 

Även hos charterarrangörerna Apollo och TUI/Fritidsresor ökade antalet bokningar rejält.

Under midsommarveckan sålde Apollo 15 procent fler resor jämfört med samma vecka förra året och under juli såldes hela 45 procent fler resor jämfört med samma period i fjol.

För Fritidsresor innebar det ostadiga midsommarvädret en ökning på försäljningen av paketresor, främst till Antalya, Rhodos och Kreta, det skriver TT. Resia såg också en ökning av bokningar, främst till sol och bad-destinationer som Turkiet, Mallorca och Kreta, men även till storstäder där London, Barcelona och Miami låg i topp. 

Trots stor rusning efter resor finns det ändå hopp för den som vill solsäkra sin sommar. Om man inte vill vänta till efter skolstart då priserna sjunker och utbudet blir större är det bästa tipset att vara flexibel med resmål och datum enligt Karin Starkman Ahlstedt.

– Resorna tar aldrig slut, men när det blir rusning efter resor minskar utbudet och priserna stiger. Ett tips är att plocka ihop ett eget paket med flyg, hotell och transfer, vilket kan ge större flexibilitet och lägre priser än charterresor i högsäsong.

Missa inte: 

 


Text: Johanna Jackson • 2015-06-23
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top