Annons
Annons

1085095.jpg

Nyhet

Här försöker den fräcka cykeltaxiföraren i London blåsa turisterna på pengar

En cykeltaxiförare i London som försökte utnyttja några turister fångades på film efter att en diskussion uppstått mellan honom själv och kunderna. För en tio – eller tre – minuters lång färd vill han ha drygt 2 700 kronor. Spola fram till 1:16 för att se hur konflikten utspelar sig.

Text: Johanna Jackson • 2015-07-28 Uppdaterad 2021-06-23

Efter att cykeltaxiföraren kört familjen, som är på semester i London, från Oxford Circus till Marble Arch vill han ha 206 pund – ungefär 2 700 kronor – för tjänsten.

Sträckan som föraren påstår ta tio minuter motsvarar ett avstånd på 1 200 meter och skulle ta cirka 15 minuter att gå i normal gångtakt och det är uppenbart att cykelföraren försöker utnyttja turisterna – som själva påstår att de bara befann sig i taxin i tre minuter. 

Lyckligtvis uppmärksammar några förbipasserande vad som håller på att hända och en lokal taxiförare bestämmer sig för att spela in händelsen. 

Här försöker den fräcka cykeltaxiföraren i London blåsa turisterna på pengar
Sträckan som turisterna reste med cykeltaxin. Bild: Google Maps.

Efter ett tag ser två poliser vad som händer.

– Du håller på att blåsa dem, eller hur?, frågar en av dem.

När föraren konfronteras håller han fast vid priset och säger att det är enligt prislistan.

– De var i ditt fordon i 10 minuter och du vill ha 206 pund för det? Det låter inte helt rimligt, svarar polisen och konstaterar att föraren “utnyttjar turisterna”.

Här försöker den fräcka cykeltaxiföraren i London blåsa turisterna på pengar
En taxiförare ville ha 2 700 kronor för en resa på lite över 1 kilometer. Det fräcka försöket upprörde förbipasserande som spelade in händelsen och satte stopp för hans försök.

Videon avslutas innan dispyten har löst sig men förhoppningsvist kunde föraren och turisterna enas över ett rimligt pris.

Enligt MailOnline finns det ungefär 650 cykeltaxis i bruk i London och frivilliga försök har gjorts för att få branschen att komma överens om att utforma enhetliga prisnivåer men eftersom många av förarna hyr sina cyklar från olika operatörer, så skiljer sig priserna oftast åt.

Dock har branschorganisationen LPOA (The London Pedicap Operator) lyckats driva igenom en regel som gör så att förarna måste komma överens om ett pris innan färden startar – för att undvika priskonflikter.  Dessutom måste förarna kunna identifiera sig. 

Den lokala taxiföraren som spelade in det hela säger till The London Evening Standard att han tyckte det var “motbjudande” att ta så mycket betalt och att han själv skulle ha tagit 7 pund för samma resa. 

Missa inte: 

 


Text: Johanna Jackson • 2015-07-28
NyhetLondon

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top