Annons
Annons
Foto: Thinkstock.

Foto: Thinkstock.

Nyhet

Trots krisen – svenskarna sviker inte Grekland

Just nu är det rusning efter solresor. Det dåliga vädret har gjort att vi längtar till solen som aldrig förr och även priserna på sista minuten-resor skjuter i höjden. Och den ekonomiska oron i Grekland stoppar inte svenska resenärer till landet som fortsätter att ligga högt i topp bland de mest bokade resmålen. Det visar statistik från flera arrangörer.

Text: Johanna Jackson • 2015-07-29 Uppdaterad 2015-07-29

I början och mitten av juli, när det var som mest turbulent i Grekland rapporteradedet grekiska förbundet för turistnäringen (SETE) en minskning av bokningar med 30-40 procent. Men enligt Wall Street Journal ser det nu ut som hotellindustrin har återhämtat sig. Det skriver Di.se.

Och intresset för Grekland är stort. Hos Apollo är Grekland sommarens bäst bokade resmål och man börjar nu få slut på juli-resorna. 

Ving noterade ett litet tapp just när det var som mest oroligt. Men Fritidsresor kunde under den andra veckan i juli istället se ett ovanligt högt tryck efter just Greklandsresor.

– Den veckan hade vi 60 procent högre bokningsgrad på just Grekland jämfört med samma vecka året innan, säger Mathias Bergendahl, informationschef på charterbolaget Fritidsresor. 

Läs även: 


Text: Johanna Jackson • 2015-07-29
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top