Annons
Annons
Svårslagen utsikt över Manhattan. Foto via Airbnb.

Svårslagen utsikt över Manhattan. Foto via Airbnb.

Nyhet

Budgetboende i New York – övernatta i en taxi

Ska du till New York men har det skralt i reskassan? Tycker du det är mysigt med små utrymmen? Då är det här udda boendet perfekt för dig.

Text: Johanna Jackson • 2015-08-14 Uppdaterad 2021-06-23

Det är entreprenören Jonathan Powley som fick idén att renovera fordon till sovrum på rullande hjul för uthyrning.

Sedan april erbjuder han en taxi, två husbilar och tre skåpbilar som står parkerade på gatorna i Queens och erbjuder gästerna svårslagna vyer över Manhattans glittrande skyskrapor.

Budgetboende i New York – övernatta i en taxi
Rummen har plats för tvÙ? personer. Foto via Airbnb.

Rummen, som går att hyra på Airbnb från ca 190 kronor om natten är ganska små och förutom färsk frukt och en fläkt finns det inte många bekvämligheter. För den som behöver använda ett badrum har Jonathan sammanställt en lista med restauranger som låter hans gäster använda toaletter och för duschar hänvisas gästerna till en närliggande simbassäng. Om Jonathan kommer att fortsätta hyra ut bilarna i vinter, när temperaturerna börjar smyga sig ner under minusstrecken är oklart. 

Konceptet att göra om taxibilar till boende är däremot inget nytt och även i London går det att boka ett sovrum på hjul av taxichauffören David Weeks som började hyra ut sitt ombonade baksäte till Londonbesökare 2012. Bokar du av honom kan du dessutom bli upphÙ?mtad på valfri plats i staden.
Källa: Associated Press.

Missa inte!

 


Text: Johanna Jackson • 2015-08-14
NyhetNew York

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top