• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Fick inte ta med sig dyr konjak i handbagaget – svepte hela flaskan på plats

  En kvinna som hade inhandlat en flaska konjak värd drygt 1 400 kronor fick veta att hon inte skulle få ta med sig spriten ombord. För att inte låta de dyrbara dropparna gå till spillo drack hon upp flaskan i stället – bara för att bli stoppad igen. Denna gång för att hon var för full.

  Fick inte ta med sig dyr konjak i handbagaget – svepte hela flaskan på plats
  Beijing Capital International Airport. Foto: Wikimedia Commons.

  Händelsen som inträffade på Pekings internationella flygplats har snabbt blivit en snackis och uppmärksammats nu av flera medier.

  Kvinnan som heter Zhou, hade inhandlat flaskan – en Rémy Martin XO Excellence – på en amerikansk flygplats tidigare under resan. Men när hon skulle borda sitt plan i Peking ställdes hon inför valet att antingen slänga flaskan eller dricka upp den. Hon valde det senare alternativet.

  Problemet vara bara att den 40-procentiga spriten gjorde kvinnan redigt berusad och när hon skulle gå igenom säkerhetskontrollen blev hon nekad tillträde.

   – Hon var så full att hon inte ens kunde stå upp själv... Vi fick sätta henne i en rullstol och köra henne till ett rum så att hon kunde vila, säger en av säkerhetskontrollanterna till tidningen Shanghailist.

  Hon nyktrade till några timmar senare och kunde då fortsätta sin resa. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!