Annons
Annons
Zell am See i Österrike gör comeback i skidkatalogerna.

Zell am See i Österrike gör comeback i skidkatalogerna.

Nyhet

Skidnyheter i Alperna

Österrikiska 70-talsklassikern Zell am See gör comeback. Och så blir det resor till det långa pistorna i Franska Les 2 Alps och italienska Courmayeur vid foten av väldiga Mont Blanc.

Text: Per J Andersson • 2015-09-29 Uppdaterad 2021-07-21

Det är de tre nyheterna i 40-årsjublierande STS Alpresors katalog för vintersäsongen 2015-16. 

Zell am See är tack vare sitt nordliga läge, den höga höjden och inte minst Kitzsteinhorn-glaciären en av Alpernas mest snösäkra orter. Ett säkert kort med snösäkerhet i början säsongen. Byn, med sina glüwinkällare, är full av österrikisk atmosfär och det vidsträckta skidområdet passar både avanserade åkare och nybörjare.

Moderna, högalpina Les 2 Alpes är Zell am Sees motsats.  Här finns några av världens längsta pister med en fallhöjd på 2 300 meter. Högst upp i systemet på glaciären alla offpiståkares favorit, extremskidåkningsorten La Grave.  

Courmayeur ligger vid foten av Mont Blanc, eller Monte Bianco som italienarna säger. Hit åkr man för de soldränkta och breda pisterna, men givetvis också, som alltid när gäller Italien, för maten.

– Vi har ett bredare utbud än någonsin. Med dessa tre nyheter kan våra gäster välja mellan 22 orter i fyra olika länder i Alperna och Dolomiterna, säger Peter Johnson, som är VD för STS Alpresor, enligt ett pressmeddelande.

Läs mer

Lista 6 sköna österrikiska skidorter.
Reportage På skidor i Iran.


Text: Per J Andersson • 2015-09-29
NyhetVinterresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top