Annons
Annons
Teckningen som Ben skickade till Delta Airlines. Foto via Consumerist.com.

Teckningen som Ben skickade till Delta Airlines. Foto via Consumerist.com.

Nyhet

8-åringen kom på charmig idé för att hitta försvunna flygplan – belönas av flygbolaget

"Utrusta planen med neonorangea ballonger som stiger upp till ytan om ett plan kraschar i havet".

Text: Johanna Jackson • 2015-11-23 Uppdaterad 2021-06-23

Så låter åttaårige Bens idé som han skickade till det amerikanska flygbolaget Delta Airlines. Ben fick den finurliga idén efter att han och mamma Laura tittat på tv-programmet Why Planes Dissapear, som handlar om flygmysterier.  

Med lite hjälp av mamma Laura skrev han till Delta Airlines vd Richard Anderson. En teckning skickades även med i brevet som illustration.

“Ballongerna skulle inte bli tillräckligt fyllda så att de skulle stiga upp i luften, och de skulle vara av förstärkt gummi så att de kan motstå högt tryckt”, skriver han i brevet enligt konsumentbloggen Consumerist.

“Det skulle också finnas en radiosändare i ballongerna så att man kan hitta dem”, fortsätter Ben i mailet.

8-åringen kom på charmig idé för att hitta försvunna flygplan – belönas av flygbolaget

När brevet nådde flygbolagschefen Richard Anderson fattade han tycke för idén beslutade sig för att tacka Ben med en present som alla flygtokiga åttaåringar överlyckliga!

Och några veckor efter att Ben hört av sig till Delta fick han en överraskning i posten. I ett paket hittade han två modellplan, pennor och andra Deltaprylar tillsammans med ett svar från Deltas vice vd över säkerhetsfrågor, John E. Laughter. 

8-åringen kom på charmig idé för att hitta försvunna flygplan – belönas av flygbolaget

Bland annat skriver John E. Laughter att han jobbar med många olika personer som arbetar just med att lösa problem som att spåra flygplan vid nödsituationer. 

“Det finns massor med experter som tänker ut idéer som den du skickade till oss. Jag ska se till att vidarebefordra dina ritningar till dem”, skriver han.

Bens mamma Laura, som tidigare tjänat för det amerikanska flygvapnet, berättar för Fox News att hennes son har varit fascinerad av flygplan sedan han var liten. När han fick svaret blev han helt euforisk. 

– Till en början trodde vi att det var en födelsedagspresent då han fyllde nio nästa vecka, men när han såg vem det var från han började hoppa upp och ner att säga “Jag fick Delta! Jag fick Delta!

#FollowMeTo-paret har besökt Asien igen – se deras magiska bilder

Insidertipset: Roy Fares favoritkaféer i Kalifornien

Pappans semestermiss får hela internet att fnissa – filmar hela resan åt fel håll


Text: Johanna Jackson • 2015-11-23
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top