Annons
Annons
Planet hade precis börjat taxa ut på landningsbanan när piloten fick syn på familjen vid gaten. Foto: Istock/Mauvries.

Planet hade precis börjat taxa ut på landningsbanan när piloten fick syn på familjen vid gaten. Foto: Istock/Mauvries.

Nyhet

Piloten vände planet för att plocka upp sörjande familj

Familjen från Arizona skulle till Tennesse för att ta ett sista farväl en nära familjemedlem men missade sitt anslutande flyg med två minuter. När de såg planet taxa ut på landningsbanan trodde de förtvivlat att de skulle missa begravningen, men då beslöt sig piloten att bryta mot rutinerna och vända tillbaka.

Text: Johanna Jackson • 2016-01-05 Uppdaterad 2021-06-23

Nicole Short-Wibel skulle resa till Memphis, Tennesse tillsammans med sin mamma, bror och syster för att ta farväl av sin pappa, Jay W. Short som förlorade kampen mot lungcancer vid slutet av året och skulle begravas morgonen efter. De flög från Phoenix och skulle göra en mellanlandning i Minneapolis. 

Men som en följd av en 90-minuters försening med det första planet missade de sitt anslutande plan med två minuter. Ännu värre var att det var det sista planet till Memphis den dagen.

“Det här var den sista chansen att säga farväl till min pappa och om vi skulle ha missat flighten skulle vi ha missat begravningen”, sa Nicole Short-Wibel till ABC News.

När de kom fram till gaten fick de höra av personalen att planet, som höll på att taxa ut mot landningsbanan inte skulle vända och att det tyvärr inte fanns något att göra. I ett sista försök att komma med planet började Nicoles mamma Marcia Short och brodern Rick Short att vifta med armarna för att fånga pilotens uppmärksamhet – vilket fungerade!

Piloten vände planet för att plocka upp sörjande familj
Jay Short med sin familj vid den amerikanska högtiden thanksgiving. Foto: Nicole Short-Wibel.

När den kaptenen ombord, Adam Cohen såg familjens desperation genom fönstret i cockpit och fick höra om deras situation tog han beslutet att vända tillbaka och hämta upp dem.

“Piloterna […] välsignade vår familj och gav oss en gåva som ingen annan kunde ha gett oss, tack från djupet av våra hjärtan”, skrev Jays fru Marcia Short i en statusuppdatering på Facebook.

Flygbolaget som piloten flög för, Endeavour Air, ett dotterbolag till Delta Air Lines har kommenterat beslutet och berättat att man står bakom det. 

Händelsen har fått stor spridning i USA och nu hyllas pilotens beslut pÙ� Facebook och på Twitter.

“Det är fint att veta det fortfarande finns vänlighet hos personer och företag.” skriver användaren @tripletangels3

24 galna saker som du bara kan se i Japan

Hemligheterna flygbolagen inte berättar – men som du garanterat vill veta

De stal vad sa du? 14 av de knäppaste föremålen som blivit stulna från hotell

Planet blev försenat – då skrev piloten frånvarolappar till barnen ombord

Här är säkerhetsgenomgången som får Sverige att kikna av skratt


Text: Johanna Jackson • 2016-01-05
NyhetFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top