Annons
Annons
Tumult uppstod på ett American Airlinesplan under onsdagen när flera personer ombord plötsligt blev sjuka. Foto: Thinkstock.

Tumult uppstod på ett American Airlinesplan under onsdagen när flera personer ombord plötsligt blev sjuka. Foto: Thinkstock.

Nyhet

Mystisk sjukdom spreds på planet – panik bröt ut

Under en flygning från London till Los Angeles utbröt panik ombord på American Airlines-planet då en flygvärdinna enligt uppgifter kollapsade i mittgången. Kort därefter ska flera passagerare och ytterligare sex personer ur besättningen ha drabbats av illamående och yrsel.

Text: Johanna Jackson • 2016-01-28 Uppdaterad 2021-06-23

Planet hade avverkat cirka 250 mil av den 885 mil långa resan och befann sig över södra Island när en flygvärdinna plötsligt föll ihop. Det uppger en passagerare som Mail Online har talat med. 

Enligt The Mirror ska en panikartad stämning ha brutit ut när personalen ropade ut i högtalarna och frågade om det fanns någon läkare eller sjukvårdspersonal ombord på planet som kunde assistera de som blivit sjuka.

– Sedan tändes ljusen i kabinen och tumult uppstod. Det som sades var att sju från personalen – de var totalt 13 ombord tror jag – hade blivit sjuka, tillsammans med “flera passagerare”, säger passageraren Lee Gunn till The Mirror. 

Mystisk sjukdom spreds på planet – panik bröt ut
Boeingens färdväg. Foto: Flightradar24.

Strax därefter tog piloten beslutet att vända planet med de 188 passagerarna ombord, men istället för att landa på Island vände flygplanet, en Boeing 777-300, tillbaka till London.

Efter drygt fyra timmar i luften när planet åter igen landade på Heathrow väntade räddningstjänst, polis och sjukvårdare. Enligt The Telegraph ska en person ha kommit ombord för att kontrollera luften i kabinen, därefter togs bagaget i beslag för inspektion. 

Mystisk sjukdom spreds på planet – panik bröt ut
En bild som passageraren Eric Winter twittrade som visar hur en kontrollant tog luftprover efter att planet landat på Heathrow. Foto: Eric Winter/Twitter.

Vad som ligger bakom den mystiska incidenten är ännu inte klargjort. Men ett flertal av de drabbade ska ha vittnat om yrsel och problem med balansen, något som kan tyda på problem med kabintrycket, skriver The Telegraph. 

Bildkälla: twitter.com/elwinter

Svaret du antagligen aldrig velat veta – därför är flygplansfönster runda

11 platser där djuren har tagit över


Text: Johanna Jackson • 2016-01-28
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top