• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hit vill svenskarna helst åka på skidsemester

  En majoritet av de svenskar som åker skidor föredrar att göra det utomlands. Allra helst vill svenskar åka skidor i Österrike. Det visar en undersökning från resebyrån Ticket.

  Hit vill svenskarna helst åka på skidsemester
  Österrike är det populäraste landet för skidsemestrar bland svenskar enligt Ticket. Foto: Bigstock.

  68 procent av de som svarade i Tickets Novus-undersökning uppgav att de hellre vill åka skidor utomlands än i Sverige. Resterande 38 procent svarade att de föredrar de svenska fjällen. 

  Österrike är det populäraste skidresmålet bland svenskar följt av Italien och Frankrike. Skidsemester är populärt i alla åldersgrupper men ju yngre man är desto större är längtan att åka skidor utomlands.

  I undersökningen gick det även att se regionala skillnader. Till exempel var Stockholmare mer sugna på skidresor i väst till USA och Kanada jämfört med övriga svenskar. Norrlänningarna väljer Frankrike i större utsträckning än svenskar i övriga delar av landet och de i Mellansverige är mest hemkära och föredrar Sverige och Norge jämfört med övriga regioner. 

  Här är länderna där svenskarna helst vill åka skidor 

  1.       Österrike 24%

  2.       Italien  10%

  3.       Frankrike 6%                

  4.       Kanada 6%                    

  5.       Norge   4%

  6.       Schweiz 4%                    

  7.       USA      4%

  8.       Japan   2%

  9.       Annat  2%

  * Baserat på en Novus-undersökning utförd på uppdrag av Ticket med 1 015 respondenter. Siffrorna visar hur många procent av svenskarna som helst väljer att åka skidor i respektive land, av alla de som uppgett att de vill åka skidor på semestern. 

   

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!