Annons
Annons
Ms Hong landade till slut på Hong Kongs internationella flygplats. Fast med fel flygbolag. Foto: Istock.

Ms Hong landade till slut på Hong Kongs internationella flygplats. Fast med fel flygbolag. Foto: Istock.

Nyhet

Tog fel flyg med fel flygbolag – under fel namn

Ibland blir det bara fel – och det med råge. En 34-årig kvinna från Taiwan lyckades sätta sig på fel flyg på fel flygbolag efter att flygbolaget gett henne en annan persons boardingkort.

Text: Johanna Jackson • 2016-02-29 Uppdaterad 2021-06-23

34-åriga Ms Hong från Taiwan skulle resa fram och tillbaka från Hongkong tidigare i år. Resan som skulle gå med Hong Kong Airlines bokades av hennes pojkvän och avgick från Taoyuan Airport, Taiwan.

När hon kom fram till flygplatsen gick hon dock fel till flygbolag och hamnade framför incheckningsdisken hos Cathay Pacific. 

Tog fel flyg med fel flygbolag – under fel namn
Ms Hong skulle resa med Hong Kong Airlines. Foto: Bigstock.

Här skulle man kanske kunna tro att flygbolagspersonalen skulle inse kvinnans misstag med tanke på att hon inte hade en biljett bokad hos dem?

Inte då. Istället tilldelades Ms Hong ett boardingkort som var utfärdat till en person med samma efternamn. Att biljetten var utfärdad till en man med ett annat förnamn verkade inte spela någon roll och Ms Hong gick förbi både säkerhetskontroll och personalen vid gaten. 

Tog fel flyg med fel flygbolag – under fel namn
Hon lyckades ta sig förbi både säkerhetskontrollen på Taoyuan Airport och personalen vid gaten utan att någon upptäckte misstaget. Foto: Bigstock.

Hon hade till och med hunnit gå ombord på planet och landat i Hongkong innan hennes pojkvän upptäckte misstaget efter att han fått ett meddelande från rätt flygbolag – Hong Kong Airlines – som lät honom veta att hans flickvän inte dykt upp på planet i Taiwan.

Ms Hong blev inte alls glad när misstaget uppdagades för henne.

“Namnet på flygbiljetten var inte mitt. Inte ens könet var rätt. Det här är löjeväckande”, ska hon ha sagt till den taiwanesiska tidningen Apple Daily enligt News.com.au.

Tog fel flyg med fel flygbolag – under fel namn
Som kompensation för misstaget har Cathay Pacific lovat Ms Hong tillgång till deras VIP-lounge nästa gång hon flyger med bolaget. Foto: Istock.

Misstaget har bekräftas av en talesperson på Cathay Pacific, enligt South China Morning Post. Nu uppger flygbolaget att man ska gå igenom sina incheckningsrutiner.

“Vi ser allvarligt på den här frågan och är i färd med att säkra mer information från de berörda arbetslagen och granska incheckningsproceduren den dagen för att säkerställa att liknande händelser inte inträffar igen,” säger Cathay Pacific i ett uttalande. 

Efterlysning: Vem har glömt tre jumboplan på Malaysias flygplats?

Skickade semesterbild till sina föräldrar – får hysteriskt roligt svar tillbaka

14 kartor som kommer att förändra din syn på världen


Text: Johanna Jackson • 2016-02-29
NyhetFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top