• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Inga fler bagage på villovägar – här finns lösningen

  Om du någon gång har varit med om att ditt bagage inte kommit på rullbandet efter en flygtur, så vet du hur frustrerande det är. Särskilt om du får höra att flygbolagen inte har någon aning om vart i världen din väska befinner sig. Den här nya uppfinningen kan innebära slutet för försvunna väskor.

  Inga fler bagage på villovägar – här finns lösningen
  Nu kan bagagens villovägar vara över Foto: Istock

  Det schweiziska företaget Victorinox lanserar nu "The check smart luggage tracker". Ett litet batteridrivet verktyg som innehåller ett SIM-kort, som fungerar tillsammans med en app i mobiltelefonen.

  Verktyget placeras i din väska och så fort planet landar skickar enheten ett sms eller e-postmeddelande till dig, för att tala om var väskan befinner sig. Under flygturen går enheten in i ett viloläge, för att sedan aktiveras när planet landar igen. Detta genom att koppla upp sig på närmsta mobilnät.

   

  Den röd och svarta enheten som hjälper dig hålla koll på väskan

  Den smarta enheten som håller koll på din väska. Foto: Victorinox

  Skulle väskan hamnat på ett annat plan så meddelar enheten detta för resenären, när det planet landat. I genomsnitt tar det 36 timmar för ett borttappat bagage att nå sin rätta ägare men med The luggage tracker ska denna tid minska avsevärt. 

  – Tiden som resenären och flygbolaget annars skulle spenderat på att leta reda på vart väskan befinner sig, kan nu läggas på att återförena väskan med sin ägare, säger Sara von Gegerfelt, PR konsult presskontakterna.

  Den smarta uppfinningen följer flygbolagens säkerhetskrav och har godkänts av Federal aviation administration (FAA).

  The luggage tracker kommer att levereras till butikerna lagom till sommaren och kosta 939 kronor.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!