• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Greps efter fräcka selfien – poserade nakna framför världsarvet

  Två turister från Storbritannien och Frankrike har gripits i Machu Picchu efter att de enligt uppgifter poserade framför världsarvet endast iklädd födelseskruden.

  Greps efter fräcka selfien – poserade nakna framför världsarvet
  Turistpolisen släppte bilderna på en av de åtalade som en varning för andra turister.

  Vagabond har sedan tidigare rapporterat om den växande trenden med att ta så kallade nakenselfies.

  Men att näcka framför kända och ibland heliga platser är inget som tas emot väl av alla, och under året har ett flertal rapporter om turister som gripits i samband med de avklädda fototillfällena dykt upp i medier.

  Några platser, som tempelstaden Angkor Wat och Machu Picchu har dessutom infört nya regler och ökat bevakningen av områdena just på grund av den växande nakentrenden. Något som dock inte har lyckats avskräcka alla turister.

  Två turister, 23 respektive 28 år gamla greps i början av månaden i Peru efter att de tagit av sig kläderna framför världsarvet Machu Picchu. De greps av turistvakter och åtalades strax därefter för omoraliskt beteende.

  Incidenten var den första kända i sitt slag i år. Under 2015 greps totalt 10 turister för förbrytelsen. 

  Machu Picchu byggdes under Inka-tiden någon gång runt 1 450. Ruinerna är bland de äldsta kvarlevorna av mänsklig civilisation som fortfartande finns kvar att bevittna. 

  – Vi kan inte förstå varför de (turisterna) vill komma hit och göra det här, säger en talesperson för turistpolisen i Machu Picchu enligt The Telegraph.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!