• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nu är det ute med sol och bad – här är nya semestertrenden

  Vi nöjer oss inte längre med enbart sol och bad på semestern. Enligt Tickets trendspaning för 2016 ligger sol och bad på "utelistan", medan maximalt med upplevelser och träning tar ett stadigt grepp om "innelistan".

  Nu är det ute med sol och bad – här är nya semestertrenden
  Nya trenden är att maxa sin semester med så många upplevelser som möjligt. Foto: Istock

  Med det nya året kommer nya trender och så även i hur vi väljer att resa i sommar. Enligt Ticket säger sig åtta procent av svenskarna i allt större utsträckning kombinera sol och bad med äventyr som safari eller vandring. Tydligast syns trenden hos 50-plussare som har tröttnat på strandhänget och vill uppleva mer på sina resor.

  Vi svenskar vill helt enkelt maxa våra resor och uppleva så mycket som möjligt på en och samma resa.

  Enligt Tickets Novus-undersökning uppger 14 procent av svenskarna att upplevelser ligger mer i fokus på resorna än för några år sen. Upplevelsebehovet genomsyrar vårt resmönster på mer än ett sätt. Vi vill vara mer aktiva, få kulturella upplevelser och se fler platser under samma resa. 

  En man på en mountainbike uppe på ett berg

  Den österrikiska orten Bad Gastein är ett populärt resmål för de som vill maxa sin semester. Foto: Istock

  En av de största trenderna år 2016 är ingen nyhet. Intresset för träningsresor har länge funnits och fortsätter att växa. I dag väljer allt fler träningsresor med inslag av sol och bad, istället för sol och bad med inslag av träning.

  Det finns flera populära alternativ bland träningsresmålen i år, som till exempel Mallorca, Fuerteventura och Gran Canaria. Men en destination som lockar allt fler tränings- och upplevelsesugna svenskar är den österrikiska orten Bad Gastein. Hit kan du resa vinter som sommar och göra allt från att köra mountainbike till att vandra i bergen. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!