Annons
Annons
En italiensk polisbil utanför Vatikanstaten. Foto: Istock.

En italiensk polisbil utanför Vatikanstaten. Foto: Istock.

Nyhet

Därför ska kinesisk polis patrullera gatorna i Rom

I ett experiment för att hindra brott som riktas mot kinesiska turister i Rom och Milano ska kinesiska poliser stationeras i städerna.

Text: Johanna Jackson • 2016-04-05 Uppdaterad 2021-06-23

Tack vare den växande medelklassen i Kina har allt fler råd att åka utomlands. Enbart Italien tar årligen emot cirka 3 miljoner turister från landet och 2013 blev Kina det land som står för flest utgående turister i världen.

Men brott och överfall mot kinesiska turister – som anses vara lätta offer i kriminella kretsar, ökar kraftigt. Därför kommer kinesisk polis assistera den italienska poliskåren, det skriver CNN. 

Det är inte första gången ett annat land patrulleras av utländsk polis. Redan 2014 fick den franska poliskåren hjälp av kinesisk polis av samma anledning och 2015 inleddes ett samarbete mellan den brittiska och spanska poliskåren som innebär att brittisk polis är på plats på de populära partyorterna Magaluf och Ibiza.

I det senare fallet handlar det dock främst om att hjälpa den spanska polisen med bångstyriga turister som har svårt att följa lagen, inte i första hand att skydda dem mot brott även om det så klart också ingår i jobbet. 

Bråkstakar i luften – då är riskerna för våld på planet störst

Ny lag i Italien – fimpar kan de dyra böter

Här hamnar mynt som kastas i önskebrunnar och fontäner

29 oväntade lagar du bör känna till på resan


Text: Johanna Jackson • 2016-04-05
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top