• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nu står det äntligen klart – då kommer Barcelonas Sagrada Familia att bli färdig

  Det kända världsarvet i Barcelona har stått ofärdigt i över 100 år. Men det många kanske inte vet är att Antoni Gaudís förunderliga mästerverk äntligen fått en tidsplan då konstruktionen förväntas vara klar.

  Nu står det äntligen klart – då kommer Barcelonas Sagrada Familia att bli färdig
  Byggandet av Sagrada Fammilia har påbörjat sin sista fas. Foto: Istock.

  När nyheten om att konstruktionen av Sagrada Familia hade inlett sin sista fas kom i oktober i fjol skapade den stora rubriker i arkitekturvärlden och nu bubblar det på nytt om färdigställandet av den spektakulära basilikan.

  Den ståtliga byggnaden i jugendstil är en av Barcelonas mest populära turistattraktioner och arbetet med att bygga den har pågått i 134 år, det är längre än vad experter tror att det tog att bygga pyramiderna! I fjol beräknades det att ungefär 70 procent av byggnaden var färdigbyggd.

  Sagrada Familia är lika imponerande på insidan som utsidan. Foto: Istock.

  Sagrada Familia är lika imponerande på insidan som utsidan. Foto: Istock.

  Designen signeras Antoni Gaudí som tog vid i byggandet ett år efter att det inletts och som det nu ser ut kommer världsarvet att stå klart 100 år efter att den store konstnären avled 1926, skriver resemagasinet Travel and Leisure.

  När den är färdig kommer basilikan att ha inte mindre än 18 kyrkspiror som är dedikerade till olika religiösa figurer, och den högsta av dem – Jesus Kristus-tornet – kommet att vara 172.5 meter vilket kommer att göra kyrkan till den högsta religiösa byggnaden i Europa, enligt arkitekturmagasinet Deezer. 

  Men de som vill se Sagrada Familia i sin fulla prakt får dock vänta lite längre än till 2026 då konstruktionen alltså beräknas vara färdig. Enligt amerikanska Elle Decor kommer det att ta ytterligare fyra–fem år att färdigställa de sista dekorationerna på byggnaden. En väntan som helt säkert kommer vara mödan värd. 

  Missa inte att: Gilla Vagabond på Facebook för mer inspiration och härliga restips!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!