Annons
Annons
I sommar blir det enklare att ta sig hem till hotellet nattetid i London. Foto: Istock.

I sommar blir det enklare att ta sig hem till hotellet nattetid i London. Foto: Istock.

Nyhet

Londons tunnelbana bÙ�rjar gå dygnet runt i sommar

I mitten av augusti kommer Londons tunnelbana att gå dygnet runt på helgerna. De nya öppettiderna skulle egentligen ha börjat gälla förra året, men planerna sköts då upp, skriver TT.

Text: Johanna Jackson • 2016-05-24 Uppdaterad 2021-06-23

I juni förra året skrev Vagabond om planerna på att börja med nattrafik i Londons tunnelbana. Men på grund av konflikter mellan arbetsgivaren och facket om löner och arbetsvillkor pausades planerna, skriver TT. De nya öppettiderna är tänkta att underlätta för nattarbetare och främja stadens ekonomi men kommer även att erbjuda turister i staden en alternativ färdväg hem efter en sen utekväll.

För tillfället stänger Londons tunnelbanesystem som hantererar ungefär fyra miljoner resenärer om dagen vid midnatt. Men med start den 19 augusti är det tänkt att den nya 24-timmarsservicen ska starta. Det gjordes klart enligt ett uttalande av stadens borgmästare Sadiq Khan i måndags.

Till en början kommer de förlängda öppettiderna att gälla på två – Central och Victoria – av Londons totalt 11 tunnelbanelinjer. Nattrafiken kommer att köras nätterna mot lördag och söndag men sedan utökas. I höst ska sedan tre till linjer få nattrafik, skriver Washington Post och hänvisar till ett pressmeddelande. 

Promenera eller ta tunnelbanan i London? Ny karta hjälper dig att välja

10 barer med det lilla extra i London

Tio ölfestivaler du inte får missa i sommar


Text: Johanna Jackson • 2016-05-24
NyhetLondon

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top