• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Därför ska man ALDRIG röra sakerna på ett museum

  Han struntar i musei-reglerna – vad som händer sedan är nästan smärtsamt att bevittna.

  Att museer har börjat förbjuda selfie-sticks är ju ganska nytt. Men regeln att man inte ska röra föremålen som visas är å andra sidan nästan lika gammal som många av föremålen själva.

  Ändå är det personer som inte tycks kunna hålla tassarna i styr. Och det är inte bara museer som har problem med fräcka besökare.

  Vagabond har tidigare skrivit om hur en turist klottrade på Colosseum och bestraffades med dyra böter, och hur både tempelstaden Ankor Wat och inka-ruinerna Machu Picchu haft problem med turister som stör friden vid världsarven genom att ta nakenselfies.

  Videon ovanför utspelar sig på det nationella klock-museet i Pennsylvania, USA. På videon som har visats över 4,7 miljoner gånger sedan den publicerades den 2 juni, kan man se hur en besökare försöker ge den unika klockan – som inte var igång för tillfället – en "hjälpande hand".

  Som tur är gick klockan av designern James Borden att reparera, enligt NBC Philadelphia. Men videon är ändå en klockren (vi ber om ursäkt för ordvitsen) påminnelse om varför man bör lyda skyltar med orden "rör ej." 

  Missa inte att gilla Vagabond på Facebook!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!