• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 musikfestivaler som ger dig anledning att resa utomlands

  Älskar du precis som vi att känna hur musiken strömmar genom kroppen, hur basen vibrerar långt inom dig? Då ska du absolut inte missa de här 5 musikfestivalerna runt om i världen. Och så får du ju så klart lite semester på köpet.

  5 musikfestivaler som ger dig anledning att resa utomlands
  Listan över fem musikfestivaler du inte vill missa. Foto: Getty

  1. Iceland Airwaves i Reykjavik, Island

  Att Island just nu är ett väldigt hett resmål har väl inte undgått många. Anledningen? Vi lägger vår gissning på norrskenet, de varma källorna och det isländska fotbollslaget.

  Den 31 oktober till och med den 6 november kommer dessutom den årliga Iceland Airwaves att hållas i landets huvudstad, med mestadels nationella artister. 

  Iceland Airwaves i Reykjavik är något utöver det vanliga. Foto: Getty

  2. Sziget i Budapest, Ungern

  Sziget som på ungerska betyder ö, är en av Europas största musikfestivaler. Med flera matstånd, butiker och pubar bjuder den på en hejdundrande upplevelse. Festivalen, som ligger belägen på just en ö helt omgiven av vatten, bjuder på artister som David Guetta, Bloc Party och Muse – bara det ger dig anledning att besöka det stora evenemanget den 10 till 17 augusti.

  Tidigare deltagare har envist försökt simma över floden Donau för att komma in på festivalen och brutalt ångrat sig – men det finns självklart andra vägar att ta. 

  Besök det stora evenemanget den 10 till 17 augusti. Foto: Getty

  3. Austin City Limits i Austin, Texas

  Den 20 september slås grindarna upp till festivalen i staden som fått smeknamnet "Live Music Capital of the World".  Austin City Limits är uppdelad i två omgångar och står öppen för festivalbesökarna den 20 september till den 2 oktober och 7 oktober till den 9.

  Austin är känt för sin mångkulturella musik och i år gästar artister som Drake, The Strokes och The Weekend festivalen. 

  Drake är en av de artister som besöker ACL festivalen i år. Foto: Getty

  4. Pickathon i Happy Valley, Oregon – 5-7 augusti

  Om du vill uppleva Portland på riktigt så ska du boka en biljett till Pickathon, ett tre dagars farmparty mitt ute i skogen. Den ekovänliga festivalen fokuserar på hållbarhet, konst och så klart musik. Festivalen säger sig vara något för hela familjen, då barn under tolv går in gratis och det finns dessutom ett läger för de små. Något som betyder att föräldrarna kan luta sig tillbaka och njuta av musiken, medan barnen roar sig själva. I år besöker artister som Wilco's Jeff Tweedy, Julia Holter och Beach House den gröna festivalen.

   

  Den eco-vänliga festivalen är något för både stora och små. Foto: Getty

  5. Flow-festivalen i Helsingfors, Finland – 12-14 augusti

  Enligt sajten Travel and Leisure är den finländska festivalen en av de bästa i Norden, och tillgängligheten till Helsingfors gör festivalen ännu attraktivare. Du kan välja att stanna hela tiden ut eller göra det till en dagsutflykt. Den svenska artisten Anna Hausswolff kommer uppträda på festivalen tillsammans med ett flertal finska artister så som Mikko Joensuu, Mopo & Ville Leinonen och Räjäyttäjä. 

  Den finländska festivalen sägs vara den bästa i norden. Foto: Getty

  Källa: travelandleisure.com

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!