• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Gruvliga misstaget som kan göra ditt kassaskåp på hotellet osäkert

  Brukar du förvara ditt pass och dina andra värdesaker i hotellrummets kassaskåp? Och tro att de är i tryggt förvar? I videon nedanför avslöjas en säkerhetsrisk som visar varför du inte borde lita blint på hotellens kassaskåp.

  Gruvliga misstaget som kan göra ditt kassaskåp på hotellet osäkert
  Här är varför du kanske inte borde lite på ditt kassaskåp. Foto: Istock.

  Att lämna pass, pengar, kameror och mobiltelefonen i sitt kassaskåp på rummet när man går ut för en dag på stan eller stranden är standard för många. Men det många inte tänker på är att kassaskåpet kanske inte är så säkert som man skulle kunna tro.

  I den här videon berättar kanadensaren Brad Reid hur han upptäckte en kod som nollställer kassaskåpet. När han själv glömde koden han valt för kassaskåpet tvingades han gå ner till hotellreceptionen för att be om hjälp. Där fick han kunskap om "säkerhetskoden" som alltså raderar koden som kassaskåpets användare ställt in. Säkerhetskoden går att ställa om, men det hade hotellet som Brad Reid bodde på inte gjort.

  Säkerhetskoden som många kassaskåp har som grundinställning är överraskande lätt, och enligt Daily Mail är Brad Reid inte den enda som har visat hur enkelt det är för personer med vetskap om den att "bryta sig in" i skåpen.

  På grund av detta kan det alltså vara bra att kolla om det är likadant på ditt hotell innan du lämnar ifrån dig dina dyrbara ägodelar nästa gång du är ute och reser. 

   

  Dela gärna den här artikeln med dina vänner, och gilla Vagabond på Facebook för mer tips och reseinspiration i ditt flöde!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!